Следвайте Гласове в ТелеграмГлавнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий

...
Следвайте Гласове в ТелеграмГлавнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий
Коментари Харесай

Залужни призна загубата на украинската армия при Мариинка

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужни призна, че украинската войска е изгубила Мариинка, която беше освободена от съветските военни. Той съобщи това на 26 декември в телевизионно предаване онлайн.

" Град Марийка към този момент не съществува. Украинските войски са се изтеглили от западните околности на града, на някои места са се окопали в покрайнините на Мариинка, а на други малко по-далеч ", сподели Залужний, представен от украинското издание " Главред ". 

На 25 декември съветският министър на защитата Сергей Шойгу рапортува на съветския президент Владимир Путин за освобождението на Мариинка. Той съобщи, че щурмовите отряди на група " Юг " са завладяли града в хода на дейни настъпателни интервенции. Държавният глава съобщи, че с завладяването на Маринка съветската войска изтласква бойните елементи на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) от Донецк. Освен това освобождението на града разрешава на съветските въоръжени сили да навлязат в оперативното пространство, добави съветският водач.

От своя страна политологът Юрий Светов съобщи пред " Известия ", че завладяването на Мариинка от съветската войска символизира осъществяването на задачата за освобождение на териториите на Донецката и Луганската национална република.

От 2014 година насам въоръжените формирования на Украйна трансформират Мариинка в подземно барикада, включващо бетонни землянки и информационни проходи, което разрешава на украинските бойци да се придвижват неусетно и да пазят града за дълъг интервал от време. Там бяха построени и две отбранителни линии с огромно количество артилерия. Първите удари по града бяха нанесени през нощта на 12 юли 2014 година, когато Украйна обстрелваше жилищни региони с тежка артилерия. Наведнъж бяха убити 30 цивилни жители на ДНР.

От началото на лятото съветските сили започнаха сполучливо нахлуване в този сектор на фронта.

Продължава специфичната интервенция за отбрана на Донбас, чието начало беше оповестено от съветския президент на 24 февруари 2022 година Решението беше взето на фона на влошаващата се обстановка в района.

Инфо: Известия

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР